Diete Wikiteam

Regim de Slabire pe Puncte

Regimul de slabire pe puncte se bazeaza pe principiul calcularii numarului de calorii din alimentele consumate. Punctele se calculeaza dupa formula prezentata mai jos. Se recomanda consumarea tuturor punctelor zilnice , dar daca se doreste se pot pune pāna la 4 puncte pe zi deoparte si se vor consuma īn week-end. Din punctele suplimentare obtinute din sport se vor consuma maxim 12 puncte pe saptamāna. Se recomanda consumarea a 2l de lichide pe zi , pentru fiecare ceasca de cafea bauta trebuie sa bem un pahar de apa suplimentar, idem īn cazul cola sau pepsi.

CALCULAREA PUNCTELOR ZILNICE SE FACE DUPA FORMULA :
1. SEX : f = 7p ; b = 15 p
2. VARSTA : 18 - 20 ani = 5p ; 21 - 35 ani = 4p ; 36 - 50 ani = 3 p
3. GREUTATE : 80 - 89 kg = 8p ; 70 - 79 kg = 7 p ; 60 69 kg = 6 p ; 50 - 59 kg = 5p
4. ĪNALTIME : sub 1,60 m = 1p ; peste 1,6o m = 2p
5. ACTIVITATEA ZILNICA :
- daca stati majoritatea timpului = 0 p
- majoritatea timpului stati īn picioare = 2p
- majoritatea timpului īn miscare = 4p
- munca obositoare = 6p
Adunati punctele in functie de criteriile de mai sus si tineti cont de recomandari. Puti alege ce alimente doriti, cu conditia sa va incadrati in numarul de puncte obtinut.

RECOMANDARI PENTRU FRUCTE SI LEGUME
Veti observa ca legumele si fructele au punctaj foarte mic sau chiar 0. Acest lucru nu inseamna ca putem abuza de aceste ingrediente. Se mananca 5 portii de legume si fructe pe zi, adica 2 portii de legume, care totalizeaza 300g , si 3 portii de fructe care īnseamna 3 fructe de marime normala de exemplu un mar , 1 portoccala si o para. Se poate mānca si mai mult de atāt, īnsa trebuie sa tineti mereu cont de puncte (de ex., daca māncati mai mult de 300g legume si mai mult de 3 fructe mai adaugati un punct la ce ati māncat īn acea zi).
Cāntarirea produselor se face cat mai exact posibil. Se recomanda consumarea a maxim 12 - 14 puncte pe saptamāna dulciuri.
Cānd īncepeti programul de stabilizare, care dureaza minim 6 saptamāni, mai adaugati 4 puncte la ratia zilnica. Cel mai bine e sa adaugati īn fieccare saptamāna cate un punct īn plus . Mai ramān 2 saptamāni īn care vedeti cum merge.

Acasa    Mai departe ? >>

Poze amenajari interioare