Diete Wikiteam

Alimentatia Naturista Bucataria Fara Foc

diete bucataria fara foc
Se pare ca, prin prelucrare termica (fierbere, prajire, coacere, frigere), unele alimente isi pierd o parte din valorile nutritive. De aceea, bucataria fara foc este o metoda terapeutica ce presupune o dieta cu alimente neprelucrate termic.

Fie ca apelam la aceasta dieta permanent, adoptand-o ca stil de viata, fie ca numai din cand in cand simtim nevoia sa ne hranim naturist, trebuie sa stim cateva lucruri importante despre bucataria fara foc.
Ingredientele folosite in aceasta dieta sunt: legume (morcovi, telina, pastarnac, castraveti, rosii, patrunjel, sfecla, varza, salata verde, ardei, conopida, leurda, ceapa, usturoi, etc.), fructe, grau germinat, iaurt, miere.
Alimentele trebuie sa fie foarte proaspete, bine spalate si pastrate in conditii igienice, deoarece, nemaifiind supuse tratamentului termic, eventualele bacterii nu mai pot fi distruse.
Legumele si fructele mentionate mai sus pot fi consumate in diverse salate, supe sau sub forma de suc. Desi este posibil sa nu mai folosim aragazul, avem totusi nevoie de un storcator de fructe sau de o razatoare.
In acest tip de dieta nu vom folosi urmatoarele alimente: zahar, conservanti, carne si orice alte ingrediente ce pot fi consumate numai fierte, prajite, coapte sau fripte.

Apeland la dieta bucatariei fara foc nu numai ca beneficiem de toate vitaminele si substantele nutritive ale alimentelor, dar facem in acelasi timp si o adevarata cura de dezintoxicare a organismului.

Acasa     Adauga comentarii

Comentarii

Poze amenajari interioare